OHBTVT

Az Oktatási Hivatal Bázisintézménye cím köznevelési intézmények számára kiírt pályázati úton elnyerhető elismerés, melyre 2020-ban először pályázott iskolánk. A bázisintézmények vállalják, hogy megosztják a már működő jó gyakorlataikat, helyet és lehetőséget biztosítanak műhelymunkák, bemutató órák, tanulmányi és tehetséggondozó versenyek, pedagógus továbbképzések számára.

Iskolánk széleskörű szakmai együttműködési rendszere, pedagógusaink felkészültsége valamint a jó gyakorlataink bemutatása alapján az Oktatási Hivatal köznevelési elnökhelyettese „a rendkívül magas színvonalú pályaművek közül a Pécsi Testvérvárosok Terei Általános Iskola intézményét érdemesnek ítélte a cím elnyerésére”.

Jó gyakorlataink: (ide kattintva megtekinheti plakát formában)

OK! - Okosan közlekedj!

Az oktatási csomag lényege, hogy a rendőrök és pedagógusok együttműködve interaktívan, egymásra épülő jelleggel oktatják az általános iskolás tanulókat, továbbá célunk a diákok életkori sajátosságainak figyelembe vételével a közlekedési-balesetmegelőzési ismeretek átadása. A 2019-2020-as tanévben csatlakozott iskolánk a tankerületeken keresztül meghirdetett programhoz, melyet első osztálytól felmenő rendszerben vezet be.

Iskolánkban hosszú évek óta színesíti a képzési kínálatot KRESZ szakkör. A szakkörön részt vevő tanulóink szép számban értek el jelentős sikereket a különböző versenyeken, 2019-ben a fiúk és a lányok kategóriájában is megyei győztesek voltak tanulóink.

A jó gyakorlat a komplex személyiségfejlesztésen túl kiegészíti a Technika és életvitel tantárgy jelenleg érvényben lévő NAT közlekedési ismeretek oktatására vonatkozó előírásait, fejleszti a tanulók személyes és társadalmi, interperszonális kompetenciáit.

Intézményünk vállalja, hogy bemutató órák és szakmai megbeszélések mellett tájékoztatja és segíti a programot bevezetni kívánó iskolákat.

Sportorientált képzés - TVT-PSN Zrt.

Az intézmények közötti együttműködés célja a testnevelés tantárgy mozgásanyagát kiegészítve, a kézilabdázásra jellemző, életkori sajátosságokat figyelembe vevő sportági sajátosságok megismertetése, a kézilabdázás, mint sportág népszerűsítése, az utánpótlás bázis kiépítése.

Iskolánk 2017-ben kötött együttműködési megállapodást a PSN Zrt.-vel, melynek értelmében a 2017/18-as tanévtől az első évfolyamtól kezdődően, felmenő rendszerben sportorientációs képzés indult. Ennek megfelelően a heti 5 testnevelés óra keretein belül 2 tanórán sportági edzők alapozó jellegű, életkori sajátosságoknak megfelelő képességfejlesztést, valamint portágspecifikus ügyesség- és képességfejlesztést végeznek. A mozgástanulás és alkalmazás kiszélesítése megfelelő feltételt biztosít ahhoz, hogy a gyermekek el tudják kezdeni a rendszeres edzéstevékenységet, amellyel lehetőséget biztosítunk a tehetségük kibontakoztatásához. A megállapodás értelmében a PSN Zrt. a szakági edzésekkel, valamint a Magyar Kézilabda Szövetség korosztályos bajnokságain való részvétellel biztosítja a tanulók edzéslehetőségének és versenyeztetésének megvalósítását.

A jó gyakorlat bemutatásával vállaljuk, hogy átadjuk szakmai tapsztalatainkat az ebben a témában érdeklődést mutató kollégáinknak, valamint bemutató órák keretein belül megmutatjuk, hogyan működik a program a gyakorlatban.

Digitális oktatási gyakorlat

Iskolánkban már 1994-ben kialakításra került két, asztali számítógépekkel felszerelt szaktanterem, melyet a kor számítástechnikai fejlettségének és a kapcsolódó pályázati lehetőségeknek megfelelően igyekszünk azóta is folyamatosan frissíteni. A 2006/2007-es tanév óta ilyen orientációval minden évben nagy érdeklődés mellett tudtunk emelt óraszámú informatika osztályt indítani. Ezen képzés keretein belül alsó tagozaton heti 1, felső tagozaton heti 2 tanórában tanulhatnak diákjaink informatikát. A tehetséges és a felkészülést vállaló hetedikes és nyolcadikos tanulóinkat ECDL vizsgára készítjük. A hosszú évek szakmai munkája és eredményei egyre népszerűbbé tették, nem csak az ezen osztályokban tanító kollégáink körében, a digitális oktatás módszereit és eljárásait, ezért intézményünk oktatói jelentős számban rendelkeznek valamely, a digitális oktatás területét érintő végzettséggel.

A bázisintézményi megállapodás értelmében az érdeklődő kollégáink számára korszerű digitális oktatási módszereket, eljárásokat mutatunk be és adjuk át a hozzá kapcsolódó tapasztalatainkat, ismereteinket.


Elérhetőségeink:

Intézményünk vezetője:

Vargáné Ács Andrea

✉ 7632 Pécs, Testvérvárosok tere 1.

☎ 72/438-101

💻 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Bázisintézményi koordinátor:

Palotay Nóra

✉7632 Pécs, Testvérvárosok tere 1.

☎72/438-101

💻Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

📱+3620/561-7145