Az internetes, elektronikus osztálynapló - Mozanapló

Mozanapló
Bevezetés
Bejelentkezés
Menürendszer
Napló menü
Adatok menü (jelszó megváltoztatása)
Órarend menü
Üzenetek menü
Gyakran ismételt kérdések (GYIK)

Mozanapló

A Mozaik Kiadó elektronikus osztálynaplója, a mozaNapló lehetővé teszi az iskola mindennapjai során felmerülő adatkezelési, szervezési és statisztikai feladatok számítógéppel történő elvégzését. A digitális napló alkalmazásával feleslegessé válik a hagyományos papíralapú naplók vezetése. A mozaNaplo Minden internetkapcsolattal rendelkező számítógépről elérhető, nem szükséges külön programot telepíteni. Használatához alapfokú internetkezelési ismeretek szükségesek. Az elektronikus napló a Mozaik Kiadó által üzemeltetett nagy sávszélességű szerveren fut, Biztonságos működését szakemberek biztosítják, akik az iskolák teljes adatbázisáról mindennap biztonsági mentést készítenek.

vissza az elejére

Bevezetés

Iskolánk az internethozzáféréssel rendelkező családok számára igyekszik plussz szolgáltatást nyújtani az elektronikus napló program bevezetésével. Ezáltal a szülők számára is lehetővé válik, hogy napi szinten betekintést nyerjen a gyermek naplóbejegyzéseibe. Az elektronikus naplóval a szülők naprakészen követhetik gyermekeik tanulmányi eredményeit, hiányzásait, magatartásuk és szorgalmuk értékelését. Amennyiben a szülők igénylik, a gyermeküket érintő összes bejegyzésről email-ben értesítőt kaphatnak. A tanárok előzetesen jelezhetik a témazárók, dolgozatok idejét, így a diákok és szüleik tájékozódhatnak a jövőbeli feladatokról. Természetesen továbbra is fennáll a lehetőség, hogy az iskolában megtekintse bárki a gyermeke naplóbejegyzéseit.

vissza az elejére

Bejelentkezés a programba

Az elektronikus napló bejelentkezési felületét elérheti az iskolánk honlapján elhelyezett hivatkozásról, vagy innen. Illetve az Ön által használt internet böngésző parancssorába közvetlenül begépelheti a honlap elérhetőségét: http://tvt.mozanaplo.hu. A megjelenő ablakban beírja az osztályfőnökétől kapott felhasználónevet és jelszót. Ügyeljen a pontos adatbevitelre.

vissza az elejére

Menürendszer

A honlap a felület felső részén elhelyezett menürendszerrel és az alatta megjelenő almenükkel rendelkezik. Ezekre kattintva navigálhat a különböző lehetőségek között: Napló; Adatok; Órarendek és Üzenetek. A jobb felső sarokban a boriték ikonra kattintva közbvetlen elérheti a beérkező leveleit, a paprlap ikon az értesítéseket nyitja meg a piros x-szel kiléphet a programból.

vissza az elejére

Napló menü

A napló menüpont alatt egyetlen almenü található az osztálynapló. Ehhez 2 ikon tartozik. Alapesetben a az Ellenőrzők, bizonyítványok ikon aktív, és a tanuló naplója jeleneik meg, az addig szerzett jegyeket tekintheti meg. A rendelkezésre álló 3 lenyíló listából kiválaszthatja a félévet (alapértelmezetten mindig az aktuálist látja), választhat ellenőrző, illteve bizonyítvány (csak félévek végén) között. A tanuló neve esetében természetesen csak a saját gyermkének a neve jelenik meg. Más ellenőrzőjébe nem tekinthet bele. A hiányzások ikonra kattintva láthatja, mikor nem volt a gyermeke iskolában. A naptár segítségével lépkedhet a napok között. Önnek nincs jogosultsága semmin változtatni. Probléma esetén forduljon az osztályfőnökhöz, vagy a szaktanárhoz.

vissza az elejéreAdatok menu

Az Adatok menüpont alatt 3 almenüt talál: Diákok; Saját adatlap; Jelszó. A Dikok almenüben a saját gyermekének adatait ellenőrízheti 3 külön fülön: Személyes; Igazolvány adatok; Statisztika. A saját adatlapján megadhat telefonos és e-mail elérhetőséget. E-mail megadása esetén választhatja majd, hogy kér-e értesítést e-mail címére új jegy, beírás, vagy esemény esetén. Kérjük már az első belépés alkalmával változtassa meg jelszavát. Ha elfelejti azt, akkor azt mi sem tudjuk megmondani. A rendszergazda az Önök kérésére új jelszót generál, amellyel ismét beléphet és megváltoztathatja azt.

vissza az elejére

Órarend menü

Az Órarend menüpont alatt gyermekének órarendjét tekintheti meg, illetve az iskolában érvényben lévő csengetési rendet olvashatja. Ebben az esetben is hozzáférési jogosultságai csak a gyermekével kapcsolatos adatokhoz vannak. A lenyíló listák csak az Ön gyermekének nevét és osztályát tartalmazzák. Amennyiben a lenyíló listából tanárt választ, az órarendben azok az órák jelennek meg, amelyeket a listából kiválasztott tanár tart gyermekének. Az órarenden két fül jelzi, hogy iskolánkban a tanítás „A” és „B” heti elosztásban történik. Ha kívánja kinyomtathatja az órarendet. Az órarend jobb sarkában lévő Nyomtatás pdf gombra kattintva, megnyithatja, vagy elmentheti, majd kinyomtathatja a gyermekének órarendjét.

vissza az elejére

Üzenetek menü

Az Üzenetek menüben 5 almenü található. A „Beérkezett üzenetek” alatt olvashatja az Önnek írt, illetve a rendszer által küldött üzeneteket. Az „Értesítések” almenüben érkezik a hír az osztályzatokról, beírásokról, témazárókról. Az „elküldött üzenetek” alatt tárolja a rendszer az Ön által írt üzeneteket. „Üzenet írása” almenüben küldheti el gondolatait az iskolavezetésnek, illetve a gyermekélt tanító tanároknak. Kérjük az „Üzenet beállítások” almenüben kérjük állítsa be, hogy különböző események esetén milyen értesítésre tart igényt (Semmi; E-mail; E-mail és üzenet). E-mail értesítéshez meg kell adnia e-mail címét.

vissza az elejére

Gyakran ismételt kérdések

Probléma: Nem tudok belépni a kapott felhasználónévvel és jelszóval.

    Javaslat:
  • Ellenőrizze, hogy helyesen írta-e be a felhasználói nevet, különös tekintettel, hogy csupa nagy betű
  • Ellenőrizze, hogy nem maradt-e a jelszó beírásakor a CapsLock billentyű bekapcsolva
  • Esetleg próbálja meg a belépést más napszakban is, hátha csak túlterhelés okozta a gondot
  • Ha egyik sem hozott megoldást forduljon osztályfőnökéhez, vagy írjon e-mailt maczkoandras@gmail.com, vagy tvtpecs@gmail.com címre. Igyekszünk egy új jelszót generálni Önnek, és elküldeni.

Probléma: Elfelejtettem a jelszavamat!

    Javaslat:
  • Forduljon osztályfőnökhöz, vagy írjon e-mailt maczkoandras@gmail.com, vagy tvtpecs@gmail.com címre. Igyekszünk egy új jelszót generálni Önnek, és elküldeni.

Köszönettel: TVT dolgozói